Basic VOIP

IP Telefonie integreren binnen uw organisatie

Telefoneren via het datanetwerk ipv het traditionele analoge of ISDN netwerk. Was het voor een paar jaar terug nog science fiction, inmiddels maakt het merendeel van de bedrijven in Nederland gebruik van Voice over IP (VoIP). DriCom levert u een uitstekend, betaalbaar en betrouwbaar IP Telefonie platform waarbij de mogelijkheden ongekend zijn.

Met name de integratie met smartphones (iPhone, Android, etc.) is zeer bijzonder te noemen. U neemt met uw smartphone uw kantoortoestel over. Sterker nog, u heeft eigenlijk geen kantoortoestel meer nodig!

VoIP en capaciteit

Het aantal gesprekken dat tegelijkertijd plaats kan vinden over één VoIP trunk is nagenoeg onbeperkt. Daarmee zal uw telecomomgeving nooit de beperkende factor zijn bij bedrijfsgroei.

VoIP is locatie-onafhankelijk

U werkt drie maanden in een ander pand? U gaat verhuizen? Met VoIP geen enkel probleem. Een VoIP account is gekoppeld aan een toestel of aan een VoIP bedrijfscentrale, niet aan een geografische locatie. Dit maakt verhuizen zeer eenvoudig en aanzienlijk voordeliger.

VoIP is flexibel

U kunt uw telefoontoestel koppelen aan iedere netwerk locatie. Werkt u een periode in een project ruimte, dan neemt u gewoon uw toestel mee. Er hoeft niets omgeschakeld te worden en een netwerkbeheerder hoeft geen instellingen aan te passen. Een interne verhuizing is daarmee eenvoudig.

VoIP is eenvoudig te configureren

VoIP is volledig te configureren via een webinterface. Een toestel vervangen of nieuwe toestellen plaatsen is daardoor zeer eenvoudig. Patchen is niet meer noodzakelijk.

VoIP is eenvoudig en goedkoper aan te leggen

U hoeft geen aparte kabels meer te trekken voor een telefoonverbinding. De kabels voor het computernetwerk kunnen worden gebruikt voor telefonie. Bij sommige VoIP toestellen is het zelfs mogelijk om een netwerkkabel door te lussen, waarmee een computer en een telefoon gebruik kunnen maken van één kabel. U hoeft dus geen twee netwerken te onderhouden. Bij een verhuizing zijn de kosten van het aanleggen van een netwerk en het trekken van kabels laag.

VoIP maakt overstappen makkelijk

Indien u over wilt stappen naar een andere telecom leverancier hoeft u alleen de telefoonnummers te verhuizen en de VoIP gegevens van de nieuwe leverancier in uw centrale of toestellen te zetten. U kunt daarmee snel en probleemloos overstappen naar een andere telecomleverancier.

VoIP maakt bellen goedkoper

Gratis bellen wordt door zakelijke VoIP leveranciers nog niet aangeboden, maar bij de gemiddelde VoIP aanbieder is bellen wel goedkoper. Zo is DriCom 40% tot 60% goedkoper dan KPN. VoIP gebruikers bellen onderling overigens gratis. Daarbij maakt het niet uit bij welke vestiging een medewerker werkzaam is. Indien een bedrijf meerdere vestigingen of vestigingen in het buitenland heeft, is de maandelijkse besparing op de gesprekskosten aanzienlijk groot.

VoIP heeft de toekomst

VoIP is dé telecomtechniek die in de toekomst gebruikt gaat worden. Alle grote leveranciers stappen op dit moment over op VoIP. Ruim 20% van bedrijven met meer dan 50 medewerkers zijn al overgestapt op VoIP of IP telefonie. Is uw telecomapparatuur aan vervanging toe, gaat uw bedrijf verhuizen of zoekt u een nieuwe telecomoplossing, dan is VoIP op dit moment een logische keuze.

Voordelen hosted VoIP

  • Beheer, upgrades en backups niet noodzakelijk
  • Geen telefooncentrale (op locatie) nodig
  • Lage instapkosten
  • Alleen betalen voor diensten die je gebruikt
  • Eenvoudig aan te leggen
  • Nummerbehoud en nieuwe nummers mogelijk
  • Uitbreiden is eenvoudig
  • Thuiswerken wordt echt mogelijk!

Situatie

Een advocatenkantoor met twaalf werknemers heeft vier ISDN-lijnen die aangesloten
zijn op een ISDN-centrale. Er wordt met name gebeld binnen Nederland en vier
medewerkers werken vaak vanuit huis. De huidige centrale is inmiddels zeven jaar oud en heeft te weinig capaciteit als iedereen op kantoor aanwezig is. Het advocatenkantoor vraagt zich af hoe de centralecapaciteit kan worden uitgebreid. Moet er een andere centrale worden aangeschaft of heeft DriCom een oplossing?

Oplossing

DriCom porteert de huidige telefoon- en faxnummers naar VoIP. Tijdens het porteren blijft het kantoor telefonisch bereikbaar. De nummers worden geregistreerd op IP-toestellen en DriCom voorziet in de online centralefaciliteit. Het advocatenkantoor heeft gekozen voor tien vaste en twee losse IP DECT-toestellen. De bestaande fax blijft behouden voor uitgaand verkeer, inkomende faxen komen binnen via e-mail als PDF. De werknemers die vaak thuis werken krijgen een IP DECT-toestel. De gesprekken tussen kantoor en thuiswerkplek zijn gratis. De telefoniekosten komen overzichtelijk op één totaalfactuur.

Investering Bedrag
10 x Grandstream GXP-2010
6 x Siemens C470 IP DECT
portering 2 nummers
16 interne nummers
Totaal
€ 1084,00
€ 580,00
€ 30,00
€ 80,00
€ 1774,00
Besparing Bedrag
abonnement
gesprekskosten (gem.)
Totaal besparing per maand excl. btw
€ 76,27
€ 101,00
€ 177,27

De maandelijkse besparing is bijna 180 euro. Per jaar komt dit neer op een bedrag van ruim 2.000 euro! Bovendien hoeft er niet te worden geïnvesteerd in een eigen telefooncentrale en is de capaciteit eenvoudig uit te breiden door extra toestellen aan te sluiten.

Extra voordeel

Een aantal medewerkers heeft het privénummer geporteerd naar VoIP en belt met de Siemens C470 IP DECT ook privé en bespaart zo ruim 100 euro per jaar.